فهرست مطالب

کرم مرطوب کننده‌ی صورت، رایج‌ترین و محبوب‌ترین محصول مراقبتی پوست درحال‌حاضر می‌باشد. این محصولات قیمت بالایی ندارند، تأثیرگذاری سریع و ماندگار دارند و استفاده از آن‌ها بسیار راحت است؛ به همین دلیل تا این اندازه محبوب و پرطرفدار شده‌اند. درحال‌حاضر کمپانی‌های بسیاری در زمینه‌ی تولید کرم‌های مرطوب‌کننده و آبرسان فعالیت می‌کنند؛ اما تفاوت این دو محصول در چیست؟ چرا لازم است از مرطوب‌کننده استفاده شود؟ بهترین مارک مرطوب کننده کدام است؟ چه نکاتی را هنگام استفاده از آن باید مورد توجه و دقت قرار دهیم؟ همه‌ی این‌ها احتمالاً سوالاتی هستند که از ذهن شما هم خطور کرده‌اند. برای یافتن پاسخ سوالات مطرح شده، ما را در ادامه‌ی این بخش همراهی کنید.

کرم مرطوب کننده چیست؟

اگر می‌خواهید پوستی شفاف، شاداب و به دور از چین و چروک داشته باشید یکی از آسان‌ترین راه‌ها، استفاده از کرم‌های مرطوب کننده است. مرطوب کننده‌ها با داشتن چند نوع ماده‌ی شیمیایی خاص، یک لایه روی پوست تشکیل می‌دهد که این لایه دو کار را انجام می‌دهد:

  • اول این‌که موادی مانند هیالورونیک اسید، گلیسیرین، امگا 3و6 و… رطوبت پوست را مهیا کرده، کشسانی آن را افزایش می‌دهند و نرم کننده‌ی پوست هستند. با حضور این مواد روی پوست، خیالتان از بابت عدم خشکی پوست و ایجاد رطوبت کافی راحت می‌شود.
  • دوم این‌که با حضور این لایه‌ی نسبتاً روغنی روی پوست، منافذ آن با مواد مفید پر می‌شود و پوست می‌تواند رطوبت خود را به صورت طبیعی حفظ کند.

احتمالاً شما هم لذت حس خنکی، رطوبت و سرزندگی پوست را بعد از استفاده مرطوب کننده تجربه کرده‌اید؛ اما اگر می‌خواهید تاثیر این کرم روی پوست ماندگار و مداوم باشد، باید هر روز و روزی چند بار از این کرم‌ها روی پوست استفاده نمایید. این کرم‌ها به جز ایجاد رطوبت روی پوست، مزایای دیگری نیز دارند که در ادامه این فواید را به اختصار بررسی می‌کنیم.

نرم کننده پوست

کرم‌های مرطوب‌کننده علاوه‌بر مرطوب کردن پوست، که کارایی اصلی آن‌ها می‌باشد، دارای موادی مانند گلیسرین و اوره هستند که علاوه بر آبیاری کردن لایه‌های سطحی و عمقی پوست، به آن لطافت و نرمی نیز می‌بخشند. اکثر کرم‌های مرطوب کننده‌ی موجود در بازار حاوی عسل هستند؛ عسل موجود در این محصولات می‌تواند با جذب رطوبتی که در هوا وجود دارد و انتقال این رطوبت به پوست، باعث جلوگیری از خشکی پوست شود.

عسل با خواص ضد تحریکی و خاصیت اسیدی‌ای که دارد می‌تواند لایه‌های مرده‌ی روی پوست را از بین برد؛ نتیجه‌ی این کار لطافت و نرمی فوق‌العاده‌ی پوست دست و صورت خواهد بود. عسل با دارا بودن موادی مانند کلسیم، نیاسین، منیزیم، مس و پانتونیک اسید سطح پوست را ترمیم و تغذیه می‌کند. علاوه بر عسل که پوست را صاف و نرم می‌کند، وجود سدیم PCA و انواع سرامید باعث نرم‌تر کردن پوست صورت و ایجاد لطافت بیشتر در آن می‌شود.

رفع خشکی پوست

آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که از خشکی پوست رنج می‌برند؟ اگر پوست خشکی دارید، پس احتمالاً با انواع کرم مرطوب کننده، لوسیون و آب‌رسان پوست آشنا هستید. برای رفع خشکی پوست دست و صورت، یکی از معمول‌ترین و بهترین راه‌ها، خرید کرم مرطوب کننده است. آغشته شدن پوست صورت با کرم‌های مغذی و پرشدن منافذ باز پوست توسط آن، باعث می‌شود رطوبت کافی به سطح پوست برسد و رطوبت لایه‌های زیرین پوست هدر نرود.

خشکی صورت بعد از شست‌وشوی صورت با صابون و یا شوینده‌ها بیشتر احساس می‌شود و دلیل این امر نیز آن است که با حذف لایه‌ی روغن طبیعی تولید شده روی پوست، هیچ مانعی برای خروج آب از پوست وجود نخواهد داشت و پوست به زودی با از دست دادن رطوبت، این مسئله را نشان می‌دهد. در این صورت شما می‌توانید با کمک گرفتن از مرطوب کننده، از هدر رفتن رطوبت طبیعی پوست جلوگیری کنید و این خشکی را رفع نمایید.

درباره‌ی رفع خشکی پوست صورت بعد از شست‌وشو با صابون و شوینده‌ها بحث کردیم، اما اگر پوستی دارید که همواره خشک است و این خشکی با شستن صورت چند برابر می‌شود، به شما توصیه می‌کنیم کرم مرطوب کننده‌ی خود را همواره به همراه خود داشته باشید. کسانی که پوست دائماً خشکی دارند به مقدار بیشتری مرطوب کننده در طول روز نیاز خواهند داشت و بهتر است همراه با استفاده‌ی روزانه از مرطوب کننده، از کرم‌های آب‌رسان نیز استفاده کنند.

جوان کننده پوست

درباره‌ی خاصیت جوان‌سازی کرم‌های مرطوب کننده دست و صورت سوالات بسیاری مطرح شده است. کرم‌های مرطوب کننده با داشتن ویتامین و مواد تغذیه کننده ‌ای که در بخش‌های قبل نیز به آن‌ها اشاره کردیم باعث تقویت پوست و ترمیم آن می‌شود. مواد مغذی موجود در کرم‌های مرطوب کننده به عمق پوست نفوذ کرده و با تغذیه‌ی سلولهای پوستی موجب ایجاد رنگ و رویی زیبا، تازه و شاداب می‌شوند. کرم‌های مرطوب کننده به کلاژن سازی لایه‌های پوستی کمک می‌کنند و با تولید کلاژن باعث جوان‌سازی پوست و رفع چین و چروک‌های پوستی می‌شوند.

جلوگیری از ایجاد چین و چروک

همان‌طور که در قسمت‌های قبل نیز بیان کردیم کرم‌ها مرطوب‌کننده با وجود مواد معدنی و پروتئین‌ها، به کلاژن سازی پوست کمک می‌کند. کلاژن فراوان‌ترین نوع پروتئین است که در بدن انسان وجود دارد. این پروتئین تقریباً در همه‌ی بافت‌ها، به صورت رشته‌ای و در خارج از سلول حضور دارد. اگر کلاژن کافی در پوست وجود داشته باشد، پوست حالتی شفاف، شاداب و به دور از چین و چروک خواهد داشت. با بالا رفتن سن و سال کلاژن سازی در پوست کاهش می‌یابد و این مسئله باعث ایجاد چروک‌های عمقی و سطحی روی پوست می‌گردد. شما می‌توانید به راحتی و تنها با استفاده از یک کرم مرطوب کننده‌ی غنی از مواد مورد نیاز پوست این روند کلاژن سازی را برای پوست جبران کرده و پوست را جوان می‌کنند.

کرم مرطوب کننده چی بخرم

با توجه به این که جنس پوست افراد با هم تفاوت دارد، انواع مختلفی از کرم‌های مرطوب کننده نیز وجود دارند. مواد مورد نیاز برای پوست‌های چرب، خشک، خیلی خشک و یا کم آب با هم تفاوت دارد و دانشمندان با توجه به این تفاوت‌ها انواعی از کرم‌های مرطوب کننده را تولید کرده‌اند. در ادامه چند نوع خاص از این کرم‌ها را بررسی می‌کنیم تا بتوانید یک انتخاب آگاهانه و درست داشته باشید.

کرم مرطوب کننده قوی برای پوست خیلی خشک

آیا می‌دانستید که پوست خشک و پوست کم آب با هم فرق دارند؟ شاید شما هم از این جمله تعجب کرده باشید اما بهتر است بدانید که خشکی پوست یک مشکل نیست که بخواهید آن را حل کنید! خشکی پوست و پوسته پوسته شدن آن ناشی از کمبود تولید چربی توسط پوست است. این مشکل به صورت فیزیولوژیکی وجود دارد و استفاده از مرطوب کننده‌هایی که بر پایه‌ی روغن هستند می‌تواند آن را تا حد بسیار زیادی بهبود ببخشد؛ از طرفی کم آبی پوست زمانی اتفاق می‌افتد که آب به مقدار کافی به پوست شما نرسد اما چربی روی پوست وجود داشته باشد. افرادی که دارای پوست کم آب هستند می‌توانند با استفاده از کرم‌های مرطوب کننده‌ی حاوی اسید هیالونوریک و عصاره‌ی آلوئه‌ورا و عسل می‌باشند، بهترین گزینه است.

به صورت خلاصه اگر پوستتان خیلی خشک است باید چند نکته ی زیر را درباره‌ی استفاده از مرطوب کننده‌ها در نظر داشته باشید:

  • یادتان باشد همواره و در هر فصل سال نباید استفاده از مرطوب کننده را قطع کنید.
  • کرم مرطوب کننده‌ی مورد استفاده باید بیشتر حاوی وازلین، روغن دانه‌هایی مانند جوجوبا و مغزهایی مانند بادام باشند.
  • مقدار مرطوب کننده‌ی بیشتری باید روی سطح پوست استفاده شود؛ زیرا پوست خیلی خشک، معمولاً سریع آن را جذب می‌کند.
  • مرطوب کننده باید حاوی موادی مانند سرامید‌ها، لانونین، روغن بچه، روغن جوجوبای و روغن درخت چای باشد.

کرم مرطوب کننده برای پوست چرب

شاید از این‌که می‌خواهیم کرم مرطوب کننده‌ای را برای پوست‌های چرب معرفی کنیم در تعجب باشید؛ اما برعکس تصور عموم، پوست‌های چرب نیاز بسیار بیشتری به رسیدگی و استفاده از مرطوب کننده دارند؛ زیرا پوست‌های چرب بیشتر مستعد جوش و آکنه هستند. اگر پوستتان چربی زیادی تولید می‌کند باید از مرطوب کننده‌هایی استفاده کنید که به جای روغن، بیشتر بر پایه‌ی مواد آبرسان باشند. موادی مانند گلیسرین، هیالورونیک اسید، آلوئه ورا، شی‌باتر (روغن درخت شی)، روغن‌هایی گیاهی مثل اسکوالن و.. باشند.

حساسیت به کرم مرطوب کننده

حساسیت نسبت به مواد مرطوب کننده و مراقبتی صورت ممکن است بروز کند؛ شدت این حساسیت ممکن است به سیستم ایمنی بدن شخص و غلظت ماده‌ی موجود متفاوت است. حساسیت نسبت به کرم‌های مرطوب کننده ممکن است به دلیل وجود مواد معطر، مواد نگهدارنده، ترکیبات رنگی و ترکیبات دیگر بروز کند. اگر می‌خواهید قبل از استفاده از کرم آن را تست نمایید این کار را روی قسمتی از پوست دست انجام دهید. می‌توانید کرم را برای چند بار متوالی به بالای مچ دست بمالید و اگر هیچ واکنشی بروز ندادید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

خوابیدن با کرم مرطوب کننده

کرم‌های مرطوب کننده را می‌توانید هر موقع احساس نیاز کردید استفاده کنید؛ به‌خصوص برای پوست‌های خشک بهتر است روزانه چند بار استفاده از این کرم را تمدید کنید. استفاده از کرم‌های مرطوب کننده را بهتر است بعد از شست‌وشو دادن صورت استفاده کنید. بعد از شست‌وشوی صورت، پوست حالتی خشک خواهد داشت؛ پس بعد از شست‌وشو از آن استفاده کنید.

خوابیدن با کرم‌های مرطوب کننده هیچ منعی ندارد و حتی بهتر است قبل از خواب صورت خود را از آرایش و آلودگی‌های سطحی پاک کنید و بعد از این شست‌وشو کرم مرطوب کننده را استفاده کنید.

نکته‌ی آخری که هنگام استفاده از مرطوب کننده‌ها باید مورد توجه قرار دهید این است که مرطوب کننده‌ها را باید قبل از آرایش کردن و قرار گیری مواد دیگر روی پوست استفاده کنید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید آرایش کنید بهتر است، ابتدا پوست را شست‌وشو دهید سپس از مرطوب کننده استفاده کنید و در نهایت مواد آرایشی را استفاده نمایید.

فرق لوسیون با کرم مرطوب کننده

برای این‌که تفاوت بین کرم‌های مرطوب کننده و لوسیون‌ها را بهتر درک کنید، ابتدا شما را با هر کدام از این محصولات بیشتر آشنا می‌کنیم و سپس تفاوت کاربردشان را بررسی خواهیم کرد.

کرم‌های مرطوب کننده همان‌طور که بیان کردیم، کرم‌های سبکی هستند که به راحتی جذب پوست می‌شوند. کار این کرم‌ها ایجاد رطوبت لازم روی سطح و عمق پوست است. این کرم‌ها با داشتن مواد مغذی و تقویت کننده و همچنین مواد آبرسان باعث ترمیم و تقویت پوست می‌شوند. لوسیون‌ها فرم خاص از کرم‌ها هستند که وظیفه‌ی اصلی آن‌ها این است که با پوشاندن سطح پوست از ایجاد اصطکاک پوست و جلوگیری از شاخی شدن لایه های مرده، پوست را مرطوب می‌کنند. لوسیون‌ها در برخی موارد حاوی اسکراپ یا همان مواد لایه‌بردار پوست نیز هستند؛ مواد لایه بردار با از بین بردن لایه‌های مرده‌ی پوست باعث نرمی بیشتر پوست می‌شوند.

با توجه به نکات بیان شده، فرق بین لوسیون با کرم‌های مرطوب کننده را تا حدودی بیان کردیم؛ اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه‌تر این تفاوت را نشان دهیم، باید بیان کنیم که لوسیون‌ها تنها جهت نرمی پوست استفاده می‌شوند اما مرطوب کننده‌ها آبرسانی، ترمیم و تغذیه پوست را نیز به عهده دارند.