فهرست مطالب

طبیعتاً هر فردی خواهان پوستی صاف و بدون لک و جوش است. امروزه از بین بردن جوش و جای آن به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کسانی که به زیبایی خود اهمیت می‌دهند، تبدیل شده است. می‌دانیم که آکنه و جوش به مروز زمان بهبود یافته و ناپدید می‌شوند؛ اما از بین بردن جای آن‌ها کار آسانی نیست و راهکارهای مختلفی برای رفع آن وجود دارد. برآمدگی، فرورفتگی و لکه‌های تیره می‌توانند از انواع جای جوش بر روی پوست باشند که هر کدام شیوه درمان مخصوص به خود را دارند. برای از بین بردن این مشکلات ابتدا باید عامل به‌وجود آمدن جوش را بدانید سپس به‌ فکر راه‌ حل درمان آن باشید.

انواع جای جوش

زمانی که منافذ پوست (فولیکول مو) با چربی‌های اضافه، باکتری و سلول‌های مرده پوست پُر شود، جوش ایجاد می‌شود. این منافذ متورم می‌شوند تا در قسمت جداکننده فولیکول شکاف ایجاد کنند. هرچه این شکاف‌ها سطحی‌تر باشند، اندازه جوش کوچکتر خواهد بود و زودتر نیز بهبود می‌یابد. برای از بین بردن جای جوش با راهکارهای طبیعی یا لیزر، قبل از هرچیزی تشخیص نوع جای جوش بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که فقط در این صورت می‌توانید انتظار مؤثر بودن شیوه‌ی درمان را داشته باشید. درحالت کلی جای جوش را بر اساس ظاهری که روی پوست صورت ایجاد می‌کند می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم بندی نمود.
  • جای جوش چکشی
متداول‌ترین نوع جای جوش‌ها به جای جوش چکشی معروف است. در این نوع جای جوش حفره‌های عمیق بر سطح پوست ظاهر می‌شوند که عرضی کمتر از 2 میلی‌متر دارند.
  • جای جوش واگنی
این نوع جای جوش وسیع بوده و معمولاً درصد شیوع بالایی دارد. جای جوش واگنی فرورفتگی‌هایی مربع شکل با نوک تیز است که شبیه جای آبله‌مرغان می‌باشد و اغلب بر روی نقاطی مانند گونه‌ها، شقیقه‌ها و چانه‌ ( جایی که پوست آن نسبتاً ضخیم باشد) به‌وجود می‌آید.
  • جای جوش دره‌ ای شکل
در صورتی که بافت اسکاری و زیرین پوست صورت بر اثر جوش آسیب ببیند، پوست ناهموار و مواج به نظر می‌رسد. این نوع جای جوش عمقی سطحی دارد و غالباً شایع است.
  • جای جوش آتروفیک یا برآمده

    جای جوش برآمده یا آتروفیک، به فرورفتگی‌های صاف و کم عمق گفته می‌شود که در زیر لایه بالایی پوست بهبود می‌یابند. عامل ایجاد این نوع جوش‌ها معمولاً بر اثر آکنه کیستیک شدید ایجاد می‌شوند.
    https://www.hivamarket.com/?p=21087&preview=true

درمان جای جوش صورت

ساده‌ترین راه جلوگیری از ایجاد جای جوش و آکنه، دستکاری نکردن جوش، داشتن خواب منظم و رژیم غذایی سالم می‌باشد. با مصرف برخی از مواد خوراکی و عدم مصرف برخی دیگر، تاحدی می‌توانید از التهاب و تشدید آن جلوگیری کنید. (سعی کنید از مصرف مواد غذایی حاوی قند و نشاسته مانند شیرینی پرهیز کنید و چربی بدن خود را متعادل نگه‌دارید). معمولاً جای جوش‌ها سرسخت هستند و تجویز یک دارو برای همه افراد مناسب نیست. شما طرفداران زیبایی باتوجه به نوع پوست خود، نوع جای جوش و شدت آن می‌توانید از رویکردهای زیر یا ترکیبی از آن‌ها را برای بهبود پوست صورت خود انجام دهید.
  • ترفند های خانگی درمان جای جوش

  1. آبلیمو: آیا از خواص روشن کنندگی آبلیمو تاحالا شنیدید؟ آلفا هیدروکسی اسید موجو در آبلیمو، یکی از متداول‌ترین مواد تشکیل دهنده‌ی کرم‌های برطرف کننده جای جوش محسوب می‌شود که باعث ترمیم و جوانسازی پوست نیز می‌شود. با یک تکه پنبه، آب لیموی تازه را روی جای جوش‌ها بمالید و مدتی صبر کنید تا خشک شود. سپس با آب خنک پوست خود را شستشو دهید. به مدت کوتاهی دو روز یک بار این کار را تکرار کنید تا از تیرگی‌های جای جوش خود رهایی یابید.
  2. جوش شیرین: جوش شیرین خاصیت لایه برداری برای پوست دارد و می‌تواند به‌عنوان ماده‌ای خانگی برای از بین بردن جای جوش کاربردی باشد. اگر از جوش شیرین مرتب برای جای جوش‌های خود استفاده کنید، به‌سرعت نتیجه مطلوب را از آن خواهید گرفت. کافی است مقداری از جوش شیرین را در ظرفی بریزید و به آن مقداری آب اضافه کنید سپس هم بزنید تا خمیری یکدست بدست آید. خمیر بدست آمده را در طول شب به جای جوش‌های خود بمالید و صبح آن را شستشو دهید. در طی چند روز با استفاده مداوم پوستی صاف و درخشان خواهید داشت.
  3. عسل: عسل خاصیت ضد باکتریایی دارد و برای آکنه و جوش‌های قرمز و ملتهب درمان خوبی است. مقدار کمی عسل خام را مستقیم روی نقاط جوش قرار دهید. اجازه دهید شب تا صبح روی پوستتان بماند و صبح آن را با آب تمیز بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید تا به‌طور دائمی از شر جای جوش‌هایتان خلاص شوید.
  4. سفیده تخم مرغ: شاید از خواص ترمیم کنندگی سفیده تخم مرغ مطلع باشید. این ماده سرشار از ویتامین‌ها و آمینواسیدهایی بوده که با تنگ کردن منافذ پوست از به‌وجود آمدن جوش‌های جدید نیز جلوگیری می‌کند. سفیده را هم زده و به‌آرامی روی پوست خود بمالید. بعد از خشک شدن آن را با آب ولرم شستشو دهید. این کار را دو تا سه بار در طول هفته تکرار کنید.
  • درمان جای جوش با لیزر

لیزرها به نورهای قوی تک رنگ گفته می‌شوند که به یک بازه‌ی باریک طول موج محدود می‌شوند. این نورهای تک رنگ، روی پوست تابیده شده تا فیبروپلاست‌های پوست را تحریک کنند. فیبروپلاست، سلول‌هایی در پوست هستند که درمان زخم‌ها را تسهیل می‌کنند. با استفاده از لیزر درمانی، پوست بدون استفاده از اسکراپ یا مواد شیمیایی پاکسازی می‌شود. این روش، بالاترین لایه‌ی پوست را برداشته و کلاژن‌های سالم جدیدی برای بستن پوست و صاف کردن اسکارهای جوش به وجود می آیند؛ در نتیجه این کار می‌تواند به بهبود جای جوش کمک شایانی کند.
  • از بین بردن جای جوش با سابسیژن

یکی از جدیدترین روش‌های درمان برای از بین بردن جای جوش روش سابسیژن می‌باشد. سابسیژن به روشی آسان، بی‌خطر و سرپایی گفته می‌شود که با استفاده از ابزاری استاندارد که سوزن‌های مخصوصی دارد انجام می‌پذیرد. در روش درمانی سابسیژن، از مکانیسم متفاوتی جهت درمان فرورفتگی‌های عمیق پوستی مانند جای جوش و آکنه، جای آبله و همچنین جای بخیه استفاده می‌شود. در روش سابسیژن درمانی، با در هم شکستن لنگرگاه‌های قسمت آسیب دیده‌ی پوست برای از بین رفتن گودی‌های صورت اقدام می‌شود. https://www.hivamarket.com/?p=21087&preview=true

سوالات متداول

در بخش‌های قبل انواع جوش، ترفندهای خانگی و ترفندهای کلینیکی برای رفع جای جوش را بررسی کردیم؛ اما شاید سوالاتی در ذهن خوانندگان باقی مانده باشد که در این بخش رایج‌ترین این سوالات را بررسی کرده و به آن‌ها پاسخ خواهیم داد.
  • آیا جای جوش خود به خود از بین میرود؟

در بخش‌های قبل ترفتند‌های مختلفی را برای از بین بردن انواع جوش و جای جوش معرفی کردیم؛ اما آیا ممکن است جای جوش خود به خود از بین برود؟ خوشبختانه جواب این سوال مثبت است! اگر جوش‌های به وجود آمده را دستکاری نکنید و در مدت زمان وجود جوش از پمادهای ضد جوش استفاده کنید، به احتمال زیاد جوش به‌صورتی تمیز از روی صورتتان محو شده و هیچ فرورفتگی و تغییر رنگی را ایجاد نمی‌کند.
  • برای جای جوش میکرونیدلینگ بهتر است یا لیزر؟

همان‌طور که می‌دانید میکرونیدلینگ صورت به‌وسیله ورود سوزن‌های کوچک به پوست انجام می‌شود که در هنگام بهبود جای زخم، مشکلات پوستی درمان می‌شوند. برای تشخیص این مسئله که برای بهبود جای جوش و اسکارها لیزر بهتر است یا میکرونیدلینگ، به نظر کارشناسانه‌ی یک متخصص نیاز دارید که پس از تشخیص نوع جوش و علت ایجاد آن، یک راه حل خوب را به شما معرفی کند.