فهرست مطالب

آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به داشتن بویی خوش اهمیت می‌دهند؟ شاید توجه کرده باشید که بعضی افراد همواره بویی خوش و خاص دارند؛ این بو، چیزی فراتر از یک اسانس یا اسپری ساده است. افرادی که در ذهن ما با یک بوی ماندگار به خاطر آورده می‌شوند قطعاً از ادکلنی با بوی منحصر به شخصیت خود استفاده می‌کنند. با توجه به این مسئله که بو، نشان و نمادی از شخصیت و هویت فرد است، انتخاب یک ادکلن مناسب با شخصیت، بسیار مهم است؛ در ادامه‌ی این بخش انواع ادکلن، تقسیم بندی انواع ادکلن، نحوه‌ی تشخیص ادکلن فیک از اورجینال و هر آنچه درباره ی ادکلن باید بدانید را باهم بیشتر بررسی می‌کنیم.

انواع ادکلن

ادکلن (Cologne) محصولی است که برای اولین بار در شهر کلن آلمان ساخته شد و به این دلیل به آن ادکلن (به معنای آب کلن) گفته می‌شود. این محصول برای اولین بار در سال ۱۷۰۹ توسط مردی به نام یوهان ماریا فارینا به وجود آمد. ادکلن‌ها معمولاً از روغن و عصاره‌های گیاه و گل‌های معطر به همراه ترکیبات پایدار کننده و نگه‌داره به علاوه‌ی الکل ساخته می‌شوند. درترکیب آن‌ها معمولاً از ۲ تا ۵ درصد پرفیوم نیز استفاده می‌شود. عطر و ادکلن را می‌توان از چند طریق تقسیم بندی کرد؛ از جمله‌ی این موارد می‌توان به مواد سازنده موجود در ادکلن، گروه بویایی ادکلن، عطر مناسب برای فصول خاص و عطرهای زنانه و مردانه اشاره نمود که در ادامه تک‌تک این موارد را بررسی می‌کنیم.

  • انواع ادکلن با توجه به میزان وجود الکل به پرفیوم در آن

ادکلن‌ها را می‌توان یک راز پنهان برای افزایش اعتماد به نفس دانست. عطرها انواع مختلفی دارند که میزان وجود الکل به پرفیوم در ساختار آن‌ها، اصطلاحات متفاوتی را به‌وجود آورده است؛ در ادامه انواع این اصطلاحات را بررسی کرده و شما را با آن‌ها بیشتر آشنا می‌کنیم.

پرفیوم (Perfume)

پرفیوم‌ها را می‌توان با کیفیت‌ترین نوع ادکلن‌ها دانست؛ در ترکیب این نوع عطرها از 20 تا 40 درصد اسانس پرفیوم استفاده می‌شود. باتوجه به حضور بیشتر اسانس در این محصولات، Perfume را می‌توان ماندگار‌ترین و گران‌ترین نوع عطرها دانست. باتوجه به این مسئله که غلظت بو در این محصولات به شدت بالا است، میزان استفاده از آن را باید به حداقل رساند.

ادو پرفیوم (Eau de perfume)

ادو پرفیوم‌ها از نظر غلظت اسانس معطر، رتبه‌ی دوم را در بین خوش‌بو کننده‌ها دارند. در ترکیب این محصولات معمولاً از 15 تا 20 درصد پرفیوم استفاده می‌شود. ادو پرفیوم‌ها ماندگاری بالایی دارند اما غظلت بوی آن‌ها به اندازه‌ی پرفیوم‌ها نیست به طوری که بوی ملایم در این محصولات، برای اطرافیان غلیظ و اذیت کننده نمی‌باشد.

ادوتویلت (Eau de toilette)

ادوتویلت‌ها از نظر میزان غلظت پرفیوم در آن‌ها، در جایگاه سوم هستند. میزان اسانس موجود در این محصولات 4 تا 16 درصد است و به دلیل این میزان پرفیوم، ماندگاری آن نسبت به ادوپرفیوم و پرفیوم‎‌ها پایین‌تر می‌باشد. میزان وجود الکل در این محصولات به نسبت موارد بیان شده در قسمت‌های قبل، بیشتر است و وجو الکل زیاد در آن، بو را ملایم‌تر می‌کند.

ادکلن (Eau de Cologne)

میزان پرفیوم موجود در ادکلن‌ها 1 تا 5 درصد می‌باشد و این مسئله بوی ادکلن‌ها را به نسبت موارد قبلی ملایم‌تر می‌کند. این محصولات پرطرفدارترین انواع خوش‌بوکننده هستند. بوی ملایم و به نسبت ماندگار ادکلن، آن‌ را به شدت محبوب کرده و استفاده‌ی روزمره از این محصول را بسیار راحت کرده است.

  • انواع ادکلن با توجه به جنسیت

ادکلن‌ها به مرور زمان و با استفاده‌ی مکرر توسط شخصی خاص، در ذهن اطرافیان به جزئی از شخیصت اجتماعی او تبدیل می‌شوند ؛ تا حدی که پیش آمده است با استشمام یک بوی مخصوص در میان انبوهی از بوها، شخصیت و چهره‌ی شخص مورد نظر در ذهن نقش می‌بندد. دومین موردی که ادکلن‌ها را می‌توان به وسیله‌ی آن در یک دسته‌بندی جامع قرار داد، جنسیت است. همان‌طور که می‌دانید، ادکلن‌ها به دو دسته‌ی مردانه و زنانه تقسیم‌بندی می‌شوند. دسته‌ی سومی هم وجود دارد به نام ادکلن اسپرت که معمولاً برای هر دو جنس قابل استفاده است و حالتی، به نسبت، خنثی و میانه دارد.

ادکلن مردانه

عطرهای مردانه معمولاً بازتابی از حضور مردان در جامعه و هماهنگ با شخصیت تعریف شده از مرد در جامعه می‌باشد. ادکلن‌های مردانه اکثراً بویی تند، تلخ، خنک و قوی‌ دارند. بوی ادکلن مردانه باید حس اعتماد به نفس، قدرت و ابهت را منعکس نماید و خط بویایی قوی‌تر و ماندگاری بالاتری نیز داشته باشد. در ادکلن مردانه ردپای کمتری از گل و عصاره‌های گیاهی ملایم دیده می‌شود؛ نت‌های بویایی سازنده‌ی این ادکلن‌ها معمولاً از موادی مانند: چوب، چرم، خزه و سرخس، خاک، زمین و… گرفته می‌شوند که در نهایت به ایجاد بویی سرد و تلخ می‌انجامد.

ادکلن زنانه

چنانچه بحث بسته‌بندی ادکلن را کنار بگذاریم، ادکلن‌های زنانه را می‌توان ادکلن‌هایی ملایم، سبک، شیرین، گرم و غالباً دارای ریشه‌ی گلی، میوه‌ای یا شرقی دانست. ادکلن‌های زنانه با توجه به روح لطیف و ظریف زنان طراحی و تولید شده‌اند؛ این محصولات متناسب با سلیقه‌ی زنانه، بویی ملایم و شیرین دارند. ادکلن‌ مخصوص خانم‌ها با توجه به میزان کمتر پرفیوم، بویی لطیف داشته و نت‌های بویایی در آن معمولاً از ترکیب چند نوع گل و میوه تشکیل شده است. از جمله مواد موجود در ادکلن‌های زنانه می‌توان به انواع گل و میوه، رایحه‌های خزه و سرخس، شیرینی، ادویه‌جات، مشک و… اشاره نمود که همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، در پایان بویی ملایم گرم و شیرین ایجاد می‌کنند.

همواره به این مسئله توجه داشته باشید که استفاده‌ی مردان از عطر و ادکلن‌های زنانه و یا استفاده‌ی خانم‌ها از ادکلن مردانه هیچ اشکالی ندارد. عطرهای زنانه بویی ملایم‌تر و شیرین‌تر دارند که بازتاب لطافت روحی زنان است؛ از طرف دیگر ادکلن‌های مردانه معمولاً بویی خنک و تلخ دارند تا حس اعتماد به نفس و ابهت را افزایش دهند و نمادی از یک شخصیت قوی و باشکوه باشند؛ با این همه باز هم ممکن است هر شخص با توجه به سلیقه‌ی خود بخواهد ادکلن زنانه یا مردانه را انتخاب نماید؛ در ادامه‌ی این مقاله دو مورد از معروف‌ترین ادکلن‌های مردانه و زنانه را معرفی کرده‌ایم.
  • انواع ادکلن با توجه به فصول

ادکلن‌ها محصولاتی هستند که به صورت روزمره استفاده می‌شوند؛ فرق ندارد هوا بارانی باشد یا آفتابی، سرد باشد یا گرم، ادکلن‌ها در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ در ادامه بررسی می‌کنیم ادکلن‌های خنک و گرم بیشتر در چه هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

چه ا‌دکلنی برای چه فصلی مناسب است؟

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که از ادکلن‌های سرد و گرم در کدام فصول استفاده می‌شود؟ در پاسخ کوتاهی برای این سوال باید بیان کنیم که ادکلن‌های خنک در فصول گرم و ادکلن‌های با بوی ادویه‌ای و گرم در فصول سرد بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از ادکلن سرد در فصول گرم و شرجی چند دلیل دارد؛ دلیل اول این امر آن است که وجود یک بوی خنک در هوای گرم و شرجی می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد و حسی از لذت، تمیزی و خنکی را به فرد القا کند. دلیل دوم این امر آن است که در هوای گرم، شست‌وشوی بدن و تعریق بالاتر می‌رود؛ این مسئله باعث می‌شود ادکلن‌هایی که روی پوست زده شده‌اند زود دفع شوند. استفاده از ادلکنی خنک که ماندگاری بالاتری دارد باعث می‌شود حتی بعد از شست‌وشو و تعریق هم رد ظریفی از بو روی بدن باقی بماند و نیازی به تمدید زود به زود ادکلن نباشد.

برعکس موارد بیان شده در بالا، ادکلن‌های گرم بیشتر در فصول سرد سال مانند پاییز و زمستان استفاده می‌شود. ادکلن‌های گرم، با داشتن عصاره‌ی موادی مانند ادویه جات، گل و گیاهان معطر حس صمیمیت و ردی از گرمای دوستی را به جا می‌گذارند.

  • انواع ادکلن با توجه به طیف بویایی

همان‌طور که در قسمت‌های قبل نیز اشاره شد، ادکلن ا را از مواد موجود در طبیعت، نگهدارنده و الکل تولید می‌کنند. درحال‌حاضر ادکلن‌های موجود را با توجه به منبعی که از آن گرفته می‌شوند می‌توان در 8 طیف بویایی (مرکبات، نوشیدنی‌ها، گیاهان، میوه‌ها، چوب و خاک،گل‌ها، شیرینی، ادویه‌ها) مختلف قرار داد؛ در ادامه چند مورد از این طیف‌ها را بررسی می‌کنیم تا راحت‌تر بتوانید ادکلن متناسب با سلیقه‌ی خودتان را بیابید.

مرکبات

در ادکلن‌هایی که حاوی اسانس مرکباتی چون، بهار نارنج، ترنج، پرتقال، گریپ فروت و… هستند معمولاً رگه‌ای از گرما و شیرینی احساس می‌شود. مرکبات جزو قدیمی‌ترین موادی هستند که از دیرباز در کنار گل سنبل و شاهپسند در ترکیبات عطرها استفاده می‌شدند. رایحه‌ی لطیف مربوط به برگ و شاخه‌های مرکبات معمولاً در ادکلن‌های زنانه کاربرد بیشتری دارد. باتوجه به این‌که این مواد دارای طبعی تند و تا حدی گرم هستند، در نت آغازین به راحتی احساس می‌شوند و خود را نشان می‌دهند.

نوشیدنی‌ها

احتمالاً پیش آمده است که با شنیدن بوی یک ادکلن خاص یک فنجان قهوه در ذهنتان تداعی شده است! ادکلن‌هایی با رایحه‌‌ی نسکافه، قهوه، کاپوچینو و… جزء ادکلن با نت بویایی نوشیدنی هستند. جالب‌تر این است که طعم کاراملی نوشابه کوکاکولا، طعم گازدار شامپاین و ترکیباتی که به صورت چاشنی به نوشیدنی‌ها اضافه می‌شوند (مانند خامه، شکر، تخم گیاهان، لیمو ترش، وانیل، عصاره‌ی دارچین و…) نیز در دسته بندی ادکلن با نت نوشیدنی جای می‌گیرند. این ادکلن‌ها را با توجه موقعیت استفاده از نوشیدنی به کاربرده شده در آن، استفاده می‌کنند؛ به عنوان مثال از ادکلن‌هایی که رگه‌ای از بوی شامپاین دارند، معمولاً در جشن‌ها استفاده می‌شود.

گل‌ها

درباره‌ی حضور پررنگ عصاره‌ی گل‌ها در ادکلن و عطرهای زنانه بسیار سخن گفتیم. شاخه، برگ و گلبرگ انواع گل‌ها بیشتر دارای رایحه‌های ملایم، لطیف و تا حدودی شیرین هستند. استفاده از ادکلنی که بر پایه‌ی گل‌ها تولید شده باشد، در هر شرایطی یک انتخاب هوشمندانه و مناسب به‌نظر می‌رسد؛ این امر دلیل محبوبیت زیاد ادکلن با نت بویایی گل‌ها را کاملاً توجیه می‌کند.

نُت های بویایی عطر و ادکلن

ادکلن‌ها همانند نت‌های موجود در موسیقی که آهنگ را به وجو می‌آورند، از سه نت بویایی مختلف ساخته می‌شوند. این نت‌های مختلف در ترکیب با هم بویی هماهنگ و رایحه‌ای بهشتی را تشکیل می‌دهند و باعث می‌شوند با بوییدن یک ادکلن خاص در میان انبوهی از بوها، لذت خاطرات گذشته دوباره در ذهن متولد شود. هر کدام از نت‌های مربوط به ادکلن از مواد خاصی در طبیعت گرفته می‌شوند و در نهایت با ترکیب میزان مشخصی از این اسانس‌ها طیف‌های بویایی خاص بوجود می‌آیند و عطر و ادکلن‌های متفاوت، ساخته می‌شوند؛ در ادامه به شما کمک می‌کنیم بتوانید به راحتی این نت‌های بویایی موجود در ادکلن‌ها را تشخیص دهید و با توجه به آن، ادکلن مورد نظر خود را تهیه نمایید.

  • نت پایه (اسانس آغازین)

در استفاده از هر ادکلنی، بعد از اسپری کردن آن روی لباس یا بدن، حداقل سه بار رایحه‌ی ادکلن تغییر می‌کند و هر بار ملایم‌تر می‌شود. نت پایه یا همان اسانس آغازین در ادکلن، دقیقاً همان‌طور که از نامش پیداست، به همان بویی گفته می‌شود که اولین بار با اسپری کردن ادکلن به مشام می‌رسد. این بو معمولاً از موادی گرفته می‌شود که بوهایی قوی‌تر داشته باشند و بسته به نوع بوی ادکلن از ترکیبات مشخصی در این نت استفاده می‌شود. ماندگاری نت آغازین در ادکلن‌ها معمولا به چند ساعت می‌رسد و بعد از آن جای خود را به نت میانی می‌دهد. نت آغازین در ادکلن‌های گرم معمولاً از موادی مانند مرکبات، گوجه‌فرنگی، توت فرنگی و انواع گل‌ها تشکیل می‌شود.

  • نت میانی (اسانس میانی)

با توجه به توضیحاتی که در بالا دادیم، احتمالاً خودتان حدس زده‌اید که منظور از نت میانی چیست. نت میانی به همان بویی گفته می‌شود که بعد از چند ساعت از ادکلن به مشام می‌رسد. نت یا اسانس میانی معمولاً از موادی با بویی حنثی گرفته می‌شود؛ بویی ملایم‌تر از نت آغازین دارد اما رگه‌هایی از نت پایه نیز در آن احساس می‌شود.

  • نت پایانی (اسانس پایانی)

نت پایانی همان بویی است که از ادکلن در حال محو شدن به مشام می‌رسد. اگر ادکلن را روی پوست و لباس استفاده کرده‌اید و حدود یک روز از زمان استفاده‌ی آن می‌گذرد، نت پایانی آن را کاملاً می‌توانید احساس کنید. در ساختار نت پایانی، بیشتر از موادی مانند سدر، خزه، ریشه‌ی درختان و… استفاده می‌شود.

نحوه ی تشخیص ادکلن اصل از فیک

در‌حال‌حاضر برندهای بسیار زیادی در زمینه‌ی تولید عطر و ادکلن، در سراسر جهان، در حال فعالیت هستند. بیشتر ادکلن‌های پرطرفدار در کشور ما خارجی بوده و از طریق مرز وارد کشور می‌شوند. باتوجه به نوسانات قیمت دلار و پایین آمدن ارزش پول داخل نسبت به دلار، ادکلن‌های اورجینال جزو محصولات گران‌قیمت محسوب می‌شوند که نمونه‌های مشابه فیک و کپی برای آن‌ها زیاد تولید می‌شود. در این بخش شما را با ویژگی‌های یک ادکلن اورجینال آشنا می‌کنیم تا بتوانید ادکلن اورجینال مورد نظر خود را به راحتی از نمونه‌ی فیک آن تشخیص دهید.

بسته بندی ادکلن اورجینال

اگر در تشخیص ادکلن اورجینال دچار شک هستید، می‌توانید با توجه کردن به بسته‌بندی آن، تا حدود زیادی از اصل یا فیک بودن آن مطلع شوید. کمپانی‌های بزرگ، در عرضه‌ی ادکلن‌ها علاوه بر توجه به کیفیت بالای محصول و ماندگاری آن، بسته بندی شیک و لاکچری را نیز مورد توجه قرار می‌دهند. اگر ادکلن مورد نظر اورجینال باشد معمولاً در قالبی از جنس چرم یا پارچه قرار دارد. جعبه‌‍ی ادکلن‌های اورجینال، بسته به برند آن ظاهری شیک و اصیل دارد و نوشته‌های روی جعبه به راحتی پاک نمی‌شوند. هنگام خرید ادکلن توجه کنید که جعبه‌ی مورد نظر باید از مواد باکیفیت باشد و نوشته‌های آن با لمس کردن یا به مرور زمان کم‌رنگ نشوند.

شیشه و درب ادکلن اورجینال

ظاهر ادکلن و شیشه‌ی آن یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌توانید به لطف آن، کیفیت کار را درک کنید. کمپانی‌های تولیدکننده‌ی ادکلن شدیداً به کیفیت و بلوری بودن شیشه‌ی ادکلن توجه می‌کنند؛ اگر تجربه‌ی نگاه کردن به شیشه‌ی یک ادکلن اورجینال را در زیر آفتاب داشته باشید در تجربیات بعدی به راحتی می‌توانید شیشه‌ی اورجینال را از فیک تشخیص دهید.

با گرفتن شیشه‌ی ادکلن اورجینال زیر آفتاب می‌توانید متوجه شوید که شیشه، کاملاً شفاف و بلوری بوده و هیچ رگه ای از مواد دیگر در آن مشاهده نمی‌شود؛ در صورتی که ادکلن شیشه‌ی شفاف ندارد به بطری آن توجه کنید که سبک و از جنس پلاستیک نباشد.

ادکلن‌ اورجینال را از روی درب آن نیز می‌توانید تشخیص دهید؛ درب ادکلن‌های اصل معمولاً دارای مگنت بوده و با قرار دادن درب در کنار بطری، به سمت همدیگر جذب شده و چفت می‌شوند.

ماندگاری ادکلن اصل

ماندگاری بالا، همواره مشخصه‌ی اصلی ادکلن‌های اورجینال و بارزترین ویژگی آن‌ها بوده است. اساساً محبوب بودن این ادکلن‌ها بیشتر، به دلیل ماندگاری بالای آن‌ها می‌باشد. برای اطمینان از ماندگاری ادکلن‌ها، یک راه مناسب، استفاده از تسترها یا همان کاغذهای تست است. معمولاً بعد از دو تا سه ساعت نت آغازین ادکلن محو می‌شود و بوی آن کمی ملایم‌تر می‌شود. با گذشت چند ساعت نت میانی احساس می‌شود اما با گذشت یک تا دو روز تنها یک بوی بسیار ملایم از نت پایانی احساس می‌شود. اگر بوی کاغذ تست شده آنقدر دوام آورد، می‌توانید از اورجینال بودن ادکلن مطمئن شوید.

محلول ادکلن اصل

همواره توجه داشته باشید که محلول ادکلن، اگر در شیشه‌ی قابل مشاهده باشد باید از چند ویژگی زیر برخوردار باشد:

  • محلول ادکلن باید کاملاً شفاف و یک‌دست باشد.
  • محلول ادکلن نباید روی لباس یا بدن اثری از لکه به جای بگذارد.
  • روی قسمت بالایی محلول نباید اثری از روغن دیده شود (در این صورت متوجه میشویم ادکلن فاسد شده است)
  • در رد بویایی ادکلن اورجینالف اثری مشخص از الکل به مشام نمی‌رسد.
  • مواد موجود در محلول به هیچ وجه نباید ته‌نشین شود.

نی ادکلن اورجینال

حتماً شما هم به نی باریک و ظریفی که ادکلن به وسیله‌ی آن از مخزن به بخش اسپری می‌رسد، دقت کرده‌اید. شما با توجه به همین نی می‌توانید تا حد زیادی به اورجینال بودن ادکلن یا فیک بودن آن پی ببرید. در ادکلن‌های اورجینال، نی حالتی کج و کوله ندارد و درون محلول، تقریبا نامرئی به‌نظر می‌رسد؛ دلیل این امر استفاده از مواد با کیفیت در ساخت نی و شفافیت آن می‌باشد.

قیمت ادکلن اصل

مواردی مانند قیمت دلار، اصل یا فیک بودن، حجم ادکلن، برند ادکلن و.. می‌توانند روی قیمت آن به صورت مستقیم اثر گذار باشند. اما این نکته بدیهی است که قیمت ادکلن‌های اورجینال با توجه به کیفیت آن‌ها همواره از نمونه‌های کپی شده بالاتر است؛ در ادامه، این فاکتورهای تاثیر گذار روی قیمت ادکلن را باهم بیشتر بررسی می‌کنیم.

قیمت ادکلن به چه چیزی بستگی دارد؟

فاکتور‌های تأثیرگذار روی قیمت محصولی مانند ادکلن را در بخش زیر به اختصار بیان کرده‌ایم که شما می‌توانید با اطلاع از آنها قیمت حدودی ادکلن مورد نظر را تخمین زده و از خرید نمونه‌هایی با قیمت نامعقول خودداری کنید.

  • فاکتور اول: قیمت دلار

باتوجه به این‌که ادکلن‌ها کالاهای وارداتی هستند، قیمت آن‌ها در وهله‌ی اول با توجه به نوسانات قیمت دلار تغییر می‌کند؛ یعنی ممکن است ادکلن بلک افغان 100 میلی‌لیتری را بعد از چند ماه با قیمت بالاتری بخرید و دلیل این جهش قیمت نیز تنها افزایش قیمت دلار باشد.

  • فاکتور دوم: اورجینال یا فیک بودن ادکلن

در تهیه‌ی محلول ادکلن اورجینال و همجنین بسیته‌بندی آن، همواره از با کیفیت‌ترین مواد استفاده می‌شود. این کیفیت بالای محلول، عطر دلنواز، ماندگاری بالا و ایجاد رد بویایی خاص را به ارمغان می‌آورد. ادکلن‌ها سپس از کشور سازنده به ایران منتقل شده و در سراسر بخش‌های مربوطه به فروش می‌رسند. نتیجه‌ی مهمی که باید در این بخش مورد توجه قرار دهید، این است که ادکلن اورجینال همواره به دلیل کیفیت و ماندگاری بالاتر، قیمت بیشتری نیز نسبت به نمونه‌های کپی شده دارند.

  • فاکتور سوم: حجم ادکلن

کمپانی‌های تولید کننده‌ی ادکلن همواره برای راحتی بیشتر کاربران و سهولت استفاده از ادکلن‌ها، آن‌ها را در چند قالب با حجم متفاوت عرضه می‌کنند. قیمت ادکلن با حجم آن رابطه‌ی مستقیم دارد؛ به عنوان مثال ادکلن بلو شنل 100 میلی‌لیتری نسبت به نمونه‌ی 150 میلی‌لیتری آن قیمت کمتری دارد.

  • فاکتور چهارم: برند ادکلن

در تولید و عرضه‌ی ادکلن‌ها کمپانی‌های زیادی در حال فعالیت هستند؛ برند دیور(Dior)، کلوین کلین(Calvin clein)، ورساچه(Versace) و… درحال‌حاضر در سراسر دنیا جزو مطرح‌ترین برندهای تولیدکننده‌ی عطر و ادکلن هستند. دلیل اعتبار زیاد این کمپانی‌ها کیفیت بسیار بالای این ادکلن‌ها است و با توجه به این کیفیت بالاتر، خرید از کمپانی‌های به‌نامی مانند شانل یا دیور مستلزم پرداخت هزینه‌ی بیشتر می‌باشد.

حساسیت به ادکلن

طبق تحقیقات انجام شده، حساسیت نسبت به ادکلن و عطر بعد از حساسیت به نیکل در جایگاه دوم حساسیت‌های درماتیت تماسی می‌باشد، از این رو حساسیت نسبت به عطر و ادکلن را در ادامه‌ی این بخش بیشتر بررسی می‌کنیم.

افرادی که بیماری آسم یا حساسیت‌های فصلی دارند، ممکن است با بوییدن ادکلن یا اسپری‌ها دچار حملات آسمی شدید شوند؛ اما در افراد حساس‌تر می‌توان به ایجاد مشکلات پوستی‌ مانند اگزما نیز اشاره نمود.

از مواد تشکیل‌دهنده‌ی ادکلن می‌توان به استن، مشک، انواع اسانس‌ها، بنزیل استات، بنزل سالسیلات، آمیل سینامیک الکل و الکل اشاره کرد. ورود این مواد به مجاری تنفسی، در حالت خفیف می‌تواند مشکلاتی مانند: عطسه، سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی،خارش پوست و گلو اشاره کرد.

اگر نسبت به عطر یا ماده‌ی موجود در ادکلن حساسیت داشتید، بهتر است موارد زیر را به یاد داشته باشید:

  • در صورت بروز حساسیت ناحیه‌ی مورد نظر را با کرم مرطوب‌کننده، مرطوب کنید. این کرم مانند یک سد از برخورد بیشتر محرک به پوست جلوگیری می‌کند.
  • قبل از خرید لوازم آرایشی و عطر، آن را روی یک قسمت از پوست امتحان کنید.
  • تا حد ممکن از حضور در محیطهایی که امکان وجود مواد حساسیت‌زا در آن وجود دارد اجتناب کنید.
  • در صورت مشورت با پزشک می‌توانید از کرم‌های هیدروکورتیزون برای رفع حساسیت استفاده نمایید.